U trendu

Svetski stručnjak za kolorektalnu hirurgiju u KBC Zvezdara

BEOGRAD – Prof. dr Amdžad Parvajz, jedan od vodećih stručnjaka za kolorektalnu hirurgiju u Velikoj Britaniji, na Klinici za hirurgiju “Nikola Spasić” KBC Zvezdara će izvesti četiri laparoskopske kolorektalne operacije.

Kako je saopštio KBC Zvezdara, prof. Parvajz u Srbiju je došao na poziv Ministarstva zdravlja, koje je početkom ove godine pokrenulo nacionalni program za edukaciju iz laparoskopske kolorektalne hirurgije pod nazivom LAPSERB.

Hirurzi iz cele Srbije će uživo posmatrati izvođenje operacija putem video bima gde imaju mogućnost analize od strane stručnog auditorijuma, ali će biti i u direktnoj interakciji sa kolegama u sali.

„Ova poseta jednog od vodećih stručnjaka u svetu za laparoskopsku i robotsku hirurgiju je od izuzetnog značaja za edukaciju naših hirurga, a naša ustanova je jedna od šest edukacionih centara u zemlji čiji hirurzi već aktivno učestvuju u nacionalnom programu za edukaciju iz laparoskopske hirurgije“, kazao je dr Igor Krdžić, specijalista opšte hirurgije.

Na Klinici za hirurgiju KBC „Zvezdara“ do sada je urađeno više od 150 laparoskopskih kolorektalnih operacija.

Klinika za hirurgiju „Nikola Spasić“ KBC Zvezdara je nedavno postala i nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Laparoskopske intervencije se izvode na laparoskopskom stubu najnovije 3D tehnologije.

Laparoskopska ili minimalno invazivna hirurgija je precizna i pouzdana operativna metoda sa širokom primenom u raznim oblastima hirurgije, i kao takva eliminiše dijagnostičke dileme i greške, štedi dragoceno vreme u lečenju i oporavku pacijenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.