U trendu

U Beogradu 507 autobusa ima ispravne klima-uređaje

BEOGRAD – Prethodnih dana uložen je ogroman napor da bi se u što većem broju vozila gradskog saobraćajnog preduzeća, koja imaju fabrički ugrađene klime, one dovele u ispravno stanje, saopštilo je danas JKP GSP „Beograd“.

Rezultat toga je da su u oko 90 autobusa dodatno osposobljeni klima-uređaji tako da je ukupan broj autobusa sa ispravnim klimama veći od 500, navodi se i precizira da trenutno 507 autobusa ima ispravne klima-uređaje.

U saopštenju se napominje da se u voznom parku GSP-a i dalje nalazi oko 100 autobusa koji nemaju fabrički ugrađene klime, kao i da se svakodnevno za postojeći red vožnje obezbeđuje oko 600 ispravnih autobusa.

Najveći obim radova je u autobusima tipa „solaris“ koji imaju ugrađene po dve klime, navodi se i dodaje da su ta vozila starosti osam godina, tako da je u nekima sistem za hlađenje u lošem stanju i potrebni su veoma obimni radovi da bi se klima osposobila.

„Trenutni broj autobusa u kojima su klime ispravne blizu je gornje granice tehničkih mogućnosti, a narednih dana vršiće se popravke klima u autobusima kod kojih su potrebni najkompleksniji radovi da bi se klime osposobile, ali i tekuće popravke kako bi se održao postojeći nivo ispravnosti klima-uređaja“, najavljuje se u saopštenju.

Navodi se da se svakodnevno servisiraju i klima-uređaji u trolejbusima i da su u saobraćaju trolejbusi koji su prošli potreban servis.

Što se tiče tramvajskog prevoza, klima-uređaje imaju tramvaji tipa „kaf“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.