U trendu

U Narodnom frontu u 2015. rodjeno 7.036 beba

U Beogradu je 2015. godine u Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) „Narodni front“ bilo 7.036 porodjaja, što tu kliniku čini institucijom sa najvećm brojem porodjaja u Srbiji, izjavila je danas v.d. direktora „Narodnog fronta“ Snežana Rakić.

Ona je navela da klinici trenutno fali jedan stub za laparoskopsku hirurgiju, koji je „vrlo značajan za ginekološku operativu“.

„Više od 4.000 operacija je izvršeno na taj način, laparoskop skraćuje ležanje pacijenata i donosi uštedu u bolničkim troškovima“, kazala je Rakić novinarima u klinici.

Ona je dodala da je „Narodnom frontu“ potreban još jedan ultrazvuk novije generacije.

Rakić je navela i da postoje naznake da je počela epidemija sezonskog gripa, ali za sada su posete porodilištu uobičajene.

„Pojavila su se tri slučaja, koja su izolovana. Mi situaciju pratimo i ako epidemija krene mi ćemo i bez gradskog zavoda za javno zdravlje da preduzmemo dgovarajuće mere“, kazala je Rakić.

Ginekološko-akušerska klinika (GAK) „Narodni front“ dobila je danas ultrazvučni aparat i bolničke krevete, koje je donirala Fondacija princeze Katarine Karadjordjević.

„Ovaj ultrazvučni aparat je prenosiv. On je vrlo značajan za brzu dijagnostiku u ginekološkoj i operativnoj sali“, rekla je Snežana Rakić.

Ona je navela da je to drugi aparat koji je klinici „Narodni front“ poklonila ta fondacija, dok se prvi uredjaj nalazi u Savetovalištu za trudnice.

Princeza Katarina Karadjordjević najavila je da će njena fondacija nastaviti da pomaže bolnice u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.