U trendu

U Nišu još jedna žrtva gripa

NIŠ – Nišlija B.M. (43), policijski službenik Policijske uprave u Nišu, preminuo je noćas od posledica infekcije virusom gripa na Klinici za infektivne bolesti u tom gradu, prenose mediji.

Kako se navodi, B.M. je na Kliniku za infektivne bolesti primljen u vrlo teškom stanju, a analizom njegove krvi potvrdena je infekcija virusom AH1N1.

Kako navodi „Blic“, on je u Klinicki centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju pre desetak dana i bio je prikljucen na respirator, a preminuo je uprkos svim naporima lekara Infektivne klinike da se izbore za njegov život.

On je šesta žrtva epidemije gripa u Nišu od 3. januara, a treća u poslednjih 48 časova.

Juce su preminuli M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj.J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvđeno je prisustvo virusa gripa AH1N1, a koji su imali hronicne bolesti.
Na Klinici za infektivne bolesti trenutno je 38 pacijenata od kojih je 11 na respiratorima. Na Decjoj internoj klinici zbrinuto je šestoro dece i svi su u dobrom opštem stanju.
U petak je na teritoriji Niša proglašena epidemija gripa, a u tom gradu je registrovano više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu, što je dvostruko više nego prethodne sedmice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.