U trendu

Uhapšeno 14 policajaca zbog primanja mita

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a uhapsio 14 policijskih sluşbenika Stanice granične policije Dimitrovgrad.

U istoj akciji uhapšeni su i jedan carinski sluşbenik na Carinarnici Dimitrovgrad i još tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

Policijski starešina u Dimitrovgradu S.I. (52) uhapšen zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe sluşbenog poloşaja.

Kako se sumnja, uhapÅ¡eni policajci i carinik su organizovano, u cilju pribavljanja materijalne koristi od decembra 2016. do avgusta 2017. godine na Graničnom prelazu Gradina omogućavali uhapÅ¡enim licima da preko drÅŸavne granice unose robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, odnosno da za robu trgovačkog karaktera koju unose u Srbiju izbegnu plaćanje carinskih daÅŸbina delimično ili u potpunosti, precizira se u saopÅ¡tenju MUP-a.

Po nalogu Višeg javnog tuşilaštva u Pirotu uhapšeni su policijski sluşbenici V.B. (36), V.P (31), V.DJ. (31), J.H. (50), V.S. (33), I.M. (41), B.P. (34), D.DJ. (51), M.S. (41), M.T. (34), B.V. (34), N.S. (34), Ŝ.J. (39) i M.P. (34), i carinski sluşbenik D.G. (54), precizira se u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni su i V.M. (53), S.M. (30) i A.P. (44).

Takođe, po nalogu Osnovnog javnog tuÅŸilaÅ¡tva u Pirotu, uhapÅ¡en je i policijski stareÅ¡ina u Stanici granične policije Dimitrovgrad S.I. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvrÅ¡io viÅ¡e krivičnih dela zloupotrebe sluÅŸbenog poloÅŸaja.

On se tereti da je u periodu od juna do septembra 2017. godine iskorišćavao svoj sluÅŸbeni poloÅŸaj stareÅ¡ine i propustio da izvrÅ¡i sluÅŸbene radnje koje je bio duÅŸan da izvrÅ¡i iako je raspolagao pouzdanim saznanjima o koruptivnom ponaÅ¡anju policijskih sluÅŸbenika na graničnom prelazu, već je umesto toga u viÅ¡e navrata primao novac.

Osumnjičeni su uz krivične prijave sprovedeni Višem i Osnovnom javnom tuşilaštvu u Pirotu, navela je policija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)