Uhapšeno 14 policajaca zbog primanja mita

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a uhapsio 14 policijskih službenika Stanice granične policije Dimitrovgrad.

U istoj akciji uhapšeni su i jedan carinski službenik na Carinarnici Dimitrovgrad i još tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

Policijski starešina u Dimitrovgradu S.I. (52) uhapšen zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

Kako se sumnja, uhapšeni policajci i carinik su organizovano, u cilju pribavljanja materijalne koristi od decembra 2016. do avgusta 2017. godine na Graničnom prelazu Gradina omogućavali uhapšenim licima da preko državne granice unose robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, odnosno da za robu trgovačkog karaktera koju unose u Srbiju izbegnu plaćanje carinskih dažbina delimično ili u potpunosti, precizira se u saopštenju MUP-a.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pirotu uhapšeni su policijski službenici V.B. (36), V.P (31), V.DJ. (31), J.H. (50), V.S. (33), I.M. (41), B.P. (34), D.DJ. (51), M.S. (41), M.T. (34), B.V. (34), N.S. (34), Ž.J. (39) i M.P. (34), i carinski službenik D.G. (54), precizira se u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni su i V.M. (53), S.M. (30) i A.P. (44).

Takođe, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu, uhapšen je i policijski starešina u Stanici granične policije Dimitrovgrad S.I. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

On se tereti da je u periodu od juna do septembra 2017. godine iskorišćavao svoj službeni položaj starešine i propustio da izvrši službene radnje koje je bio dužan da izvrši iako je raspolagao pouzdanim saznanjima o koruptivnom ponašanju policijskih službenika na graničnom prelazu, već je umesto toga u više navrata primao novac.

Osumnjičeni su uz krivične prijave sprovedeni Višem i Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu, navela je policija.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Bata

    Kada je takva Policija nama kriminalci nisu potrebni.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike