U trendu

Veliki deo Beograda za vikend bez vode

Veliki broj beogradskih gradskih i prigradskih naselje ostaće tokom vikenda bez vode zbog, kako se navodi, obimnih i neophodnih radova na postrojenju za proizvodnju vode u Makišu.

Radove će ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ sprovoditi 27. i 28. maja u sklopu priprema za letnju sezonu.

Od subote u 6.00 do nedelje u 18 časova bez vode će ostati potrošači u naseljima Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Nenadovac, Dražanovac, Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Plandište, Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo.

Bez vode će ostati i naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež, Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok, kao i sela Boljevci, Progar, Jakovo, Bečmen i Petrovčić.

Od subote u podne do nedelje u podne bez vode će ostati potrošači na višim delovima Banovog brda, Žarkova, Železnika, Ceraka, Cerak Vinograda, Vidikovca, Labudovog i Petlovog brda.

Tokom vikenda umanjeni pritisak vode osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim na Novom Beogradu, Zemunu i u Surčinu.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbedjene cisterne, a gradjanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode.

„Javno-komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija se izvinjava svim potrošačima koji će zbog ovih radova ostati bez vode i moli ih da budu strpljivi, jer će nakon završetka posla biti obezbedjena kontinuirana snabdevenost sa boljim pritiskom, kao i da će se na taj način smanjiti mogućnost čestih kvarova“, navodi se u saopštenju

(Beta)

1 komentar
  1. kojeimedadam

    BULL ŠIT. … Za vreme agresije NATO 99-te…voda je nestajala koliko istruja…6 – 7 sati, a danas u ..MIRU – 24 sata. Ko zna kakvi će se otrovi i boleščine zapatiti u u praznim vodovodnim instalacijama za 24 sata. Kada budu najzad pustili vodu ista će morati da bude ..ŽESTOKO HLORISANA…MIRAĆE DA SE ISTOČI-BACI OGROMNA KOLIČINA VODE…i…NEĆE SMETI DA SE KORISTI ZA PIĆE- MINIMUM JOŠ 24 SATA. …BULL ŠIT

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike