U trendu

Vučić i sa Merkelovom o situaciji na Kosovu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom o situaciji na Kosovu.

Premijer je, kako javlja B92, telefonski razgovor sa Merkelovom završio oko 14.30h, a u to vreme se sastao i sa Stoltenbergom.

Teme razgovora sa oba sagovornika su bili odnosi u regionu i odnosi Beograda i Prištine, kao i načini da se reše, kako je istaknuto, „nagomilani problemi“.

Premijer Srbije je najavio sastanak sa albanskom stranom uz posredstvo Brisela već sledeće nedelje.

„Spremni smo na dijalog. Moramo da odgovornošću i pameću prevaziđemo ovu situaciju. Da se poštuje dogovoreno u Briselu, jedinice ROSU ne bi mogle da uđu na sever Kosova“, rekao je Vučić, a prenosi B92.

Vučić je rekao i da se „oseća glupo što mora Srbima da dokazuje da hoćemo mir“, te da ne razume „želju Albanaca da zveckaju oružjem“.

Premijer je rekao da je sa Stoltenbergom i Merkelovom razgovarao o istoj temi, koja je, kaže, razmotrena na racionalan način.

Bilo je reči i o Republici Srpskoj, a Vučić je naveo da se Srbija neće pridružiti sankcijama Miloradu Dodiku.

Vučić je rekao i da je Angelu Merkel upoznao i sa svime što Srbija radi po pitanju rešavanja migrantske krize i da je od nje dobio podršku za rešavanje problema migranata u Srbiji.

„Ona se bori za opstanak Evrope, potreban nam je pristup tako snažnog lidera u koga svi imaju poverenje“, rekao je Vučić.

Istakao je i da što se ekonomije tiče, „ne vidi probleme ako se sacuvaju mir i stabilnost“.

„Nadam se da Balkan neće biti ostavljen po strani“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)