U trendu

Vulin: Borba protiv korupcije i kriminala neće stati

Borba protiv korupcije i kriminala neće prestati i biće nastavljena sve dok ima korupcije i kriminala, poručio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i dodao da do tog obračuna ne bi došlo da je na vlasti Demokratska stranka.

„Pravo pitanje nije zašto se ovo desilo, već šta se čekalo svih ovih godina. Istrage se vode od 2004. godine i jedini odgovor je da nikad ne bi došlo do obračuna sa korupcijom i kriminalom da je bivši režim iz DS na vlasti, jer bi morali da hapse svoje ministre i najistaknutije funkcionere“, rekao je Vulin novinarima u Rakovici.

Čestitajući MUP-u na izvanrednoj antikoruptivnoj akciji tokom vikenda, Vulin je istakao da samo onaj ko ne poznaje premijera Aleksandra Vučića i politiku vlade mogao da pomisli da će ta borba prestati i da se neće nastaviti.

„Neće prestati i nastaviće se dok god ima korupcije i kriminala“, poručio je Vulin i napomenuo da je ta akcija samo nastavak onoga što je aktuelna vlast obećala pre nego što je dobila odgovornost da vodi zemlju.

On je pozvao vojvođanske paore da se, kad razmišljaju o državnoj zemlji, podsete ko im je ukrao sto miliona evra državne zemlje.

Ti ljudi su, prema njegovim rečima, sad u pritvoru i njima će se suditi.

Vulin je ocenio da je nedopustivo da pokrajinski premijer Bojan Pajtić koristi pokrajinsku vladu za pritiske na pravosudne organe i kao sredstvo da kaže da je u pitanju politički progon.

„Šta ste čekali od 2004. godine, da to ne bude politički progon“, pitao je Vulin, dodajući da je takva reakcija Pajtića očekivana, ali da nije očekivao od nezavisnih tela i od brojnih važnih udruženja da ćute dok gledaju kako se vrši pritisak na organe pravosuđa i policiju.

„Niko da izađe i da kaže da je neprihvatljivo da DS koristi pokrajinsku vladu za pritisak na tužilaštvo. Nadam se da ćemo već jednom naučiti da verujemo u svoje organe i u drzavu i da poštujemo svoju državu“, naveo je Vulin.

Dodao je i da nije lako čekati da se rasvetle slučajevi „Heterlend“, Razvojne banke i ko je opljačkao 100 miliona državnog zemljšta, ali da to ne može da se krsti politikom i da za to ne sme da se koristi pokrajinska vlada ili bilo koja druga institucija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.