U trendu

Zaposleni u Šestoj beogradskoj gimnaziji traže smenu direktora ili idu u štrajk

Prosvetni sindikat Forum beogradskih gimnazija zatražio je danas od Ministarstva prosvete da smeni direktora Šeste beogradske gimnazije, navodeći da će, ako se to ne desi, zaposleni u toj ustanovi u sredu, 31. maja, stupiti u štrajk.

Forum beogradskih gimnazija naveo je u saopštenju da je direktor Radisav Milić već dva puta bio razrešen dužnosti u osnovnim školama „Dositej Obradović“ iz Smedereva i „Pavle Savić“ u beogradskom naselju Mirijevo, kao i da je taj sindikat više puta ukazivao na njegovo „nezakonito postupanje“.

U saopštenju su podsetili da su osporavali odluku o suspenziji profesora matematike te škole Jovana Kneževića, koji je preminuo malo nakon toga, direktorove istupe u javnost i zauzimanje strane, kao i disciplinske postupke koji su usledili protiv dela zaposlenih i članova sindikata.

Forum navodi i da je direktor potpisivao nevažeća svedočanstva o završenim razredima, zbog čega će pojedini učenici naknadno morati da polažu ispite, ali i da je oduzimao fond kolegama, uvodio razredna veća mimo zakona i činjenicu da su se maturanti te škole nedavno potukli u Zvezdarskoj šumi.

„Imajući sve to u vidu, ne možemo a da se ne zapitamo, koja to nevidljiva sila drži ovog gospodina na funkciji direktora i koliko je još života potrebno uložiti u spas ugleda Šeste beogradske gimnazije“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.