U trendu

Zasađena nova stabla lipe u Bulevaru Nikole Tesle

BEOGRAD – Novih 12 stabala lipe danas je zasađeno u Bulevaru Nikole Tesle na Novom Beogradu, nakon što su, za sada, nepoznati počinioci proteklog vikenda uništili stabla koja su se godinama nalazila na tom mestu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao sadnji novih stabala, zahvalio je JKP „Zelenilo Beograd“, koje je, kaže, odmah reagovalo.

„Nažalost imamo sugrađane koji ne vode računa o tome da se grad uređuje, ali ne mogu oni toliko da polome koliko mi možemo da posadimo“, rekao je Vesić novinarima.

On je istakao da je plan da se do 2030. godine u Beogradu zasadi milion stabala i da prestonica postane još zeleniji grad.

„Od 2012. do danas imamo za jedan odsto više zelenih površina nego što je to bilo pre deset godina“, naveo je Vesić.

Zahvalio je Zelenilu Beograd na brzoj reakciji i istakao da su nova stabla sada zaštićena.

„Nadam se da više nikome neće pasti na pamet da ih uništi. Tražili smo snimke sa kamera i nadam se da ćemo ih dobiti i utvrditi ko su ti huligani“, naglasio je Vesić i dodao da će se nastaviti borba za bolji i uređeniji Beograd.

Direktor Zelenila Slobodan Stanojević rekao je da je drvored u Bulevaru Nikole Tesle uništen u noći subote na nedelju.

„Velika je to šteta za Beograd. Zamenili smo sa kvalitetnim stablima lipe, to su desetogodišnja stabla, koja sigurno neće moći da unište“, rekao je Stanojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.