U trendu

A. Mamić: Utvrditi šta pokriva verbllni rat državnog vrha

ZAGREB – Predsednik Zoran Milanović i danas je aktivan na društvenim mrežama, gde je objavio fotogrfije reklamnih plkata za filmove Dviljak i Prljavi, ružni, zli, uz poruku:“Pa ti biraj!“.

Milanović je ranije premijera aAndreja Plenkovića, predsednika Sabora Gordana Jandrokovica i lidera SDS S Milorada Pupovca usporedio sa likovima iz filma je s likovima iz italijanskog filma iz 1976. Ružni, prljavi, zl’, na šta mu je Jandroković u istom stilu uzvratio da je ga je ‘Marlon Brando optužio da laže o stavu Zlate Đurdević o izručenju Perkovića i Mustača“.

Milanović mu je odgovorio objavom poseta iz filmova Divljak i Ružni, prljavi, zli i poruku: „Pa ti biraj“.

Verbalni rat i hrvatskoj javnosti između Milanovića i Plenković, Milanovića i Pupovca i Milanovića i Jandrokovića traje već danima, a stručnjak za komunikacije Ankica Mamić kaže da ovkav komunikacijski stil najviše šteti politici kao takvoj

Učesnici, prema njenim rečima gube svoju verodostojnost.

„Oni koji su već na nekoj strani svrstani i ja ne vidim da je bilo koja strana ovog verbalnog rata profitirala”, kazala je i dodala da sve što šteti politici šteti i društvu.

Ističe da bi trebalo utvrditi ko je teme pokriva ovakva komunikacija.

„Mi osim pandemije imamo stotine problema koji su prikriveni ovom komunikacijskom bitkom i zbog nje ne uspevaju doći u fokus javnosti”, kazala je Ankica Mamić.

Kada je, kako je navela, u pitanju napad Zorana Milanovića na Milorada Pupovca, manjine, a posebno Srbi, bili uvek pod zaštitom levice.

Ali je, odala, ipak Ivo Sanader nekadašnji premijer i lider HDZ-a bio taj koji je u vladu uveo manjine i to je, kaže, bio pametan potez.

„Građani srpske nacionalnosti politički su građani Hrvatske i svaki sukob nekoga ko je druge nacionalnosti ili vere je bespredmetan. S leve strane je lakše boriti sa takvim temama, jer ih se teže može optužiti za nacionalizam“, navela je oa u izavi za zagrebačku N1 tv.

“Milanović napada SDS S, a Plenković je u njegovoj odbrani. Racionalno je da premijer brani svoje koalicione partnere. Politički gledano, on brani koalicione partnere i to se jako lako može razumeti. Sukob između Pupovca i Milanovića je lični obračun nastao iz činjenice da je Pupovac odbio da podrži predsednikovu kandidatkinju za predsednicu Vrhovnog suda”, rekla je Mamić.

Ne vidi, kaže, da će Milanović promeniti svoje mišljenje o Zlati Đurđević i dodaje da je danas prvi put čula da ona nije Hrvatica, ali i da treba reći da nikko iz vladajuće većine to nikada nije spominjao.

“Sporna im je bila eventualna povezanost s Milanovićem oko Lex Perkovića. Premijer kaže da se ona uplela u protivzakonitu proceduru na kojoj je insistirao Milanović.

„Ali, oni koji nisu pravnici ne mogu o tome kvalifikovane da sude, ni ustavni stručnjaci se ne slažu oko toga ko je u pravu“, rekla je Mamić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.