U trendu

Abazović danas prvi put odgovara na pitanja poslanika

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović danas će prvi put od preuzimanja ove funkcije u okviru „premijerskog sata“ u parlamentu odgovarati na pitanja poslanika.

Prema najavama, Abazović će odgovarati na pitanja o nastavku puta Crne Gore ka EU članstvu, ali i na pitanje poslanika DF-a Andrije Mandića „zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala i zašto se ne nastavi sa stavljanjem iza rešetaka ključnih nosilaca mafiokratske vlasti, koje teško optužuju nalazi Europola.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica tražiće od premijra odgovor u vezi njegovih ranijih izjava o DPS-u Mila Đukanovića.

Poslanik SD-a Damir Šehović pitaće Abazovića kakav je trenutni status komandanta PTJ Petra Kneževića u Upravi policije, te šta konkretno planira da preduzme nakon njegovog nedavnog priznanja da je tokom policijske akcije na Cetinju 4. i 5. septembra bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković pitaće koje korake premijer planira da preduzme kako bi se pokrenuo proces ozbiljnog dijaloga vlasti i opozicije u cilju obezbeđivanja Ustavne kvalifikovane većine za izbor VDT, članova Sudskog saveta i sudija Ustavnog suda.

Poslanika koalicije Crno na bijelo iz CIVIS-a Srđana Pavićevića zanima borba protiv šverca cigareta i da li će Abazović ići do kraja u toj borbi.

A poslanika PzP-a Branka Radulovića interesuje na koji način je premijer planirao da realizujete borbu protiv endemske korupcije i organizovanog kriminala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.