U trendu

Abazović: Dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju budućnost

SKOPLJE/PODGORICA – Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je danas u Skoplju da regionalnom saradnjom, kako je kazao, možemo da kreiramo bolju budućnost građana na Zapadnom Balkanu.

„Prošlost ne možemo da promenimo, ali dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju i prosperitnetniju budućnost za građane Zapadnog Balkana“, istakao Abazović tokom Drugog ekonomskog foruma koji se održava u Skoplju, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, premijer Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija.

„Stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta podstiče ekonomski razvoj i rast životnog standarda građana naših država, uz primenu evropskih normi i standarda“, naglasio je Abazović.

Govoreći o regionalnim inicijativama, Abazović je naveo da sve regionalne inicijative, bez obzira na njihov naziv, imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u Evropskoj uniji, a nikako da budu zamena za punopravno članstvo u evropskoj porodici naroda.

Ekonomski forum koji se održava u Skoplju okuplja najistaknutije međunarodne i domaće ličnosti iz sveta politike, biznisa, nauke, diplomatije, koji će govoriti na temu aktuelnih izazova u Severnoj Makedoniji, regionu Zapadnog Balkana i šire.

Uoči foruma, premijer Abazović se sreo sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a najavljen je susret sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar