U trendu

Abazović: DPS se ne vraća, moramo da vodimo druge bitke

PODGORICA – Demokratska partija socijalista je definitivno pobeđena, a inkluzivni ciljevi nove vlade biće deblokada evropskog puta, reforma tužilaštva i sudstva u parlamentu i ekonomski razvoj, poručio je mandatar za sastav nove crnogorske vlade i predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je danas u obraćanju na kovenciji bjelopoljskog odbora URA ,izjavio da građani Crne Gore ne treba da idu u dalje podele i da vode referendumsku politiku.

“Mi moramo da se mirimo sami sa sobom, sa komšijama, sa svim zemljama – da bismo na taj način stvarali nove vrednosti i mogućnosti za naše ljude. Nova vlada imaće tri inkluzivna cilja: deblokadu puta EU, reformu tužilaštva i sudstva u parlamentu i ekonomski razvoj“, naveo je Abazović, prenosi RTCG.

On je naglasio da se Demokratska partija socialista (DPS) neće vratiti i da je ta stranka pobeđena 30. avgusta.

„Mi treba da vodimo ostale bitke. Da očuvamo građansku Crnu Goru, da stvaramo pretpostavke da budemo kredibilni deo zapadnog sveta. Mi nismo za blokiranu zemlju. Mi želimo da ona bude perjanica progresivnih država“, dodao je Abazović.

On je obećao da će URA da vodi inkluzivnu politiku i da su za svakog ko je za dobro države vrata te stranke otvorena, kao i da su prošle izbore dobili na platformi za borbu protiv kriminala i korupcije, te da će na tome nastaviti da rade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar