U trendu

Abazović ne želi političare u rekonstruisanoj vladi

PODGORICA – Predsednik PG URA i potpredsednik vlade zadužen za bezbednost Dritan Abazović tvrdi da je stav tog pokreta o rekonstrukciji vlade jasan i da je to moguće samo na ekspertskom niovu.

Abazović, inače, jedini političar u aktuelnoj vladi, kaže da će taj stav sutra ponoviti na konsultacijama sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Abazović je rekao i da će narednih dana imati sednicu Glavnog odbora na kojem će, kako kaže, pečatirati taj stav, prenele su podgoričke Vijesti.

Lider Demokrata i predsednik Skupštine Aleksa Bečić je u razgovoru za TVCG sinoć pozvao Građanski pokret URA da se izjasni o pitanju rekonstrukcije najvišeg organa izvršne vlasti.

“Jedan je jedini put, a to je rekonstrucija vlade, sve drugo, ulaženje u neke druge aranžmane, značilo bi izdaju izborne volje građana Crne Gore”, kazao je on.

Premijer Krivokapić je danas započeo konsultacije o rekonstrukciji vlade, koja bi, prema ranijem dogovoru Demokrata i Demokratskog fronta, u svom sastavu imala predstavnike stranaka, a umesto dosadašnjih 12 bilob i 18 ministarskih resora i tri potpredsednika.

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branko Radulović je tokom današnjih konsultacija Krivokapiću predložio da jedan od tri potpredsednika zadužen za demokratsku tranziciju bude lider tog pokreta Nebojša Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.