U trendu

Abazović o imenovanju Kentere

PODGORICA – Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Savo Kentera nije bio u odnosu ni sa jednom političkom partijom, ocenio je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, navodeći da mu je to bilo dovoljno da donese odluku o njegovom imenovanju.

Razmišljao je, kako je rekao, o nekoliko kandidata za čelnu poziciju ANB-a, uz napomenu da su komentari očekivani.
Najavio je još imenovanja na određenim pozicijama, koja, kako očekuje premijer, neće proći bez komentara javnosti, prenosi RTCG.

„To ne treba da opterećuje Vladu, Vlada treba da radi svoj posao. Šef ANB-a treba da bude nevidljiv, u smislu obavljanja svojih zadataka“, rekao je premijer.

Da bude šef ANB-a, kako je pojasnio Abazović, Kenteru je kvalifikovalo nekoliko stvari.

„Ja sam razmišljao između nekoliko kandidata, nekoliko njih je bilo poznato medijima. Ono što ja znam, i što mi je bilo dovoljno da napravim ovu odluku je da Kentera nije bio u nijednom formalnom odnosu sa bilo kojom partijom. To je bila vrlo važna stvar i diskontinuitet“, rekao je Abazović.

Ističe da Kentera ima zavidnu karijeru u sektoru bezbednosti, što ceni važnim i kao prednost, s obzirom na dešavanja u svim službama.

Premijer se osvrnuo i na to što je predsednik Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje dopune Zakona o lokalnoj samoupravi .

Đukanović se, kako je rekao, „više ne ponaša kao predsednik Demokratske partije socijalista (DPS)“, što ocenjuje kao dobro.

„Ako gledamo sa tog aspekta, mislim da je to dobro, a ako gledamo sa aspekta elementarne logike, onda ne znam šta da kažem“, dodao je Abazović.

Đukanović, kako je rekao, ima „čudnu koordinaciju sa svojim poslanicima“.

„To ne bih dalje komentarisao. Biće na ponovnom glasanju, i ako je neko promenio mišljenje moći će da to politički demonstrira u parlamentu”, kazao je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.