U trendu

Abazović o „srpskom svetu“, političkom polusvetu i ANB

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović podržao je rad crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i naveo da „politički polusvet pričama o ‘srpskom svetu’ pokušava da diskredituje ovu službu“.

„Nisu im dovoljne afere koje su produkovali u prethodnom periodu, već i dalje žele da nanose štetu državi Crnoj Gori i sektoru bezbednosti“, rekao je Abazović, preneo je portal podgoričkog Dana.

Abazović je saopštio da su konstantni napadi na Agenciju za nacionalnu bezbednost posledica razotkrivanja brojnih afera prethodnog mendzmenta te institucije.

On je dodao da je saradnja ANB-a sa međunarodnim partnerima na zavidnom nivou, što su potvrdili brojni NATO zvaničnici i ostali međunarodni subjekti sa kojima, kako je naveo, crnogorske službe imaju permanentnu komunikaciju.

„Ohrabrujem menadzment i službenike ANB da nastave sa profesionalnim radom u cilju zaštite nacionalnih interesa Crne Gore. Sektor bezbednosti do kraja ostaje posvećen reformama, zaštiti i unapređenju bezbednosti građana Crne Gore“, naveo je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar