U trendu

Abazović pitanjem odgovorio direktoru Uniproma Pejoviću

PODGORICA – Pitanje je kome će biti zabranjeno da slobodno šeta Crnom Gorom kada globalni istražni napori, zbog pronevernog novca građana Izraela, dođu do Crne Gore, poručio je Abazović u odgovoru Veselom Pejoviću direktoru Uniproma.

Pejović je ranije saopštio da je Abazoviću trajno zabranjeno da ulazi u pogone Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP).

Abazović nije odgovorio na pitanja koja mu je postavio Pejović, ali je u opširnom saopštenju šefa Uniproma više puta pitao da li su u kompanijama grupacije Uniprom postojale višemilionske transakcije sa fizičkim licem Mićelom Davidom Grinfildom i njegovom kompanijom EGFE protiv kojeg se sprovodi istrage za pranje 150 miliona evra.

Abazović konstatuje da Pejović nije demantovao ni jednu njegovu ranije iznetu tvrdnju, na osnovu čega, kaže, zaključuje da šef Uniproma „vrlo uspešno zaobilazili i poreski sistem Crne Gore u poslovnim kombinacijama koje ste imali godinama unazad, a iz kojih ste, sve su prilike, izvlačili ogroman novac“.

„To je ta ljubav prema Crnoj Gori, gospodine Pejoviću: izvući pare van zemlje, a ostaviti dugove u zemlji“, naveo je, između ostalog, Abazović.

Potpredsednik vlade i lider URA konstatuje da je očigledno da Pejović ima razloga da bude nervozan.

„Ja sam potpuno relaksiran, kao što vidite, i za razliku od Vas, kod mene ste uvek dobrodošli. Pitanje je kome će biti zabranjeno da slobodno šeta Crnom Gorom kada globalni istražni napori, zbog pronevernog novca građana Izraela, dođu do Crne Gore“, naveo je Abazović i dodao:

„Vlada Crne Gore u punom kapacitetu stoji na raspolaganju našim prijateljima iz Izraela i SAD-a, kako bi pronašli svaki cent njihovih građana, što je još jedna potvrda naših odličnih odnosa“.

Naveo je i da će o ovim saznanjima obaestiti ambasade SAD i Izraela u Crnoj Gori, a Pejoviću je poručio da se dobro pripremi za novog američkog Stalnog pravnog savetnika za korupciju i organizovani kriminal, koji će naredne godine posetiti Crnu Goru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.