U trendu

Abazović: Sutra zaokružujemo analizu Temeljnog ugovora

PODGORICA – Deo oko pravne analize u vezi sa tekstom Temeljnog ugovora sa SPC biće zaokružen sutra, ali nije precizirano kada će biti potpisan, izjavio je crnogorski premijer Dritan Abazović.

On je istakao da nema problem sa tim da DPS sruši vladu, ako se potpiše Temeljni ugovor, prenosi RTCG.

„Kada će se desiti potpisivanje ostaje da se vidi“, naveo je Abazović, dodajući da je pominjanje 3. avgusta kao datuma potpisivanja, što se pojavilo u nekim medijima, „dezinformacija, jer to nije precizirano“.

Premijer Crne Gore navodi da nekome ne odgovara da se tema Temeljnog ugovora zatvori.

„Neko želi da ova tema ostane živa, da izbornu kampanju u Podgorici determiniše ova tema, i da tada budu protesti i sukobi. Vlada ima druge planove, ne želimo nikakve probleme”, kazao je Abazović.

Ukoliko neko donese argumente da nešto nije u skladu sa Ustavom i zakonom, izmene teksta Ugovora su moguce, rekao je Abazović.

On je dodao da se to, međutim, do danas nije desilo. „Mislim da je proces bio inkluzivan”, kazao je crnogorski premijer.

Naglasio je da nema problem sa tim da DPS sruši vladu, ako se potpiše Temeljni ugovor.

„Sto puta sam im rekao da ćemo ići ka tome da rešimo pitanje Temeljnog ugovora. Mene ta reakcija čudi, jer nije u skladu sa onim što je princip. Ako žele destabilizaciju, nema problema“, zaključio je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar