U trendu

Adzic: Nije mudro insistirati da ustoličenje bude na Cetinju

PODGORICA – Potpredsednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić smatra da nije mudro insistirati na tome da ustoličenje mitropolita crnogorskoprimorskog Joanikija bude održano na Cetinju.

„Nijedan događaj, bilo da je politički, verski ili u organizaciji pojedinaca, nije vredan ovakvog rizika, tenzija i uznemirenosti građana, pa u skladu sa tim smatram da nije ni mudro ni odgovorno insistirati da svečanosti povodom hirotonije mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija budu na Cetinju. Prioritet svih prioriteta treba da bude očuvanje mira i bezbednosti građana na Cetinju i u Crnoj Gori“, rekao je Adžić.

On smatra da neki, kako kaže, očigledno žele da iskoriste ovaj događaj kao „povod za destabilizaciju Crne Gore, dok izvesni politički subjekti i funkcioneri ovo koriste kao oproban poligon za sticanje jeftinih političkih poena“, prenosi RTCG.

Apeluje na sve političke subjekte da prestanu sa podgrevanjem tenzija, širenjem nacionalne i verske netrpeljivosti, pozivajući sve na razum i čuvanje sloge među građanima Cetinja i Crne Gore.

„Na kraju, očekujem da će državni organi biti krajnje profesionalni i organizatora svečanosti detaljno upoznati i upozoriti na opasnosti koje ovaj događaj nosi sa sobom. Imajući u vidu činjenice da su u prošlosti neki od mitropolita hirotonisani van Cetinja, pa čak i Crne Gore, apelujem na Mitropoliju crnogorsko-primorsku da uvaži zahtev najvećeg broja građana Cetinja, jer niko ne može izaći zadovoljan imajući u vidu posledice koje organizacija tog događaja može proizvesti“, zaključuje Adžić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.