U trendu

Adžić: Niko ne pominje zašto oštećeni nije postupio po nalogu policije

PODGORICA – Objavljeni snimak na kojem se vidi kako crnogorska granična policija maltretira državljanina Albanije je od 15. januara, a sada je aktuelizovan zbog predstojećih predsedničkih izbora, izjavio je danas crnogorski ministar unutrašnjih poslova.

Adžić je najavio da će o snimku izjasniti Etički odbor MUP na kojem se vidi kako policijski službenik Sektora granične policije upotrebljava fizičku silu prema državljaninu Albanije.

Etički odbor će se, dodao je, izjasniti nakon okončanja postupka unutrašnje kontrole, a pokrenute se, kazao je, i sve druge zakonske procedure.

Iznenađen je, kazao je, da neki građani žele od MUP-a da radi mimo zakona i da neke ljude izopštavamo iz službe mimo zakona.

Rekao je i da postoji mnogo službnika koje ne želi da vidi na tim pozicijama, ali da za njihovo izopštavanje ne postoje zakonske mogućnosti.

„Mi smo odradili sve što je bilo do nas, unutrašnja kontrola i Etički odbor su preduzeli aktivnosti, očekujemo da njihovi rukovodioci, ukoliko ima elemenata, pošalju predlog za suspenziju“, rekao je Adžić, preneo je portal RTCG.

Ukoliko bude elemenata biće pozvano i tužilaštvo da se uključi u slučaj.

„Niko ne pominje zašto pomenuta osoba nije postupila po naređenju policijskog službenika. Nasilje nije rešenje, ali moramo znati da se mora postupati po naređenju službenog lica“, istakao je Adžić.

Naveo je i da čekaju izjašnjenje oštećene osobe, ali je istakao da su građani, koji su snimali incident, trebalo da se obrate nadležnima, a ne medijima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.