U trendu

Akcija „ATM“: Uhapšeno osam osoba osumnjičenih za pranje novca iz Slovenije

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su u okviru međunarodne akcije „ATM“ na području Sarajeva i Zenice izvršili pretrese na 14 lokacija i uhapsili osam osoba zbog sumnje da su počinila krivična dela organizovani kriminal i pranje novca.

Iz SiPA-e je saopšteno da je od oktobra 2016. do februara ove godine na području BiH izvršeno pranje novca u iznosu većem od 7,4 miliona KM stečenih krivičnim delima počinjenim na štetu većeg broja pravnih lica iz Slovenije.

Prilikom pretresa poslovnih i stambenih objekata otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina poslovne i bankovne dokumentacije, računari, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osim toga, posredstvom banaka izvršena je i provera računa i sefova osumnjičenih lica, te tom prilikom izvršena privremena obustava transakcija u iznosu 69.024 KM, prenela je Srna.

Akcija je bila rezultat rada zajedničkog istražnog tima SIPA-e, Tužilaštva BiH i Specijalnog tužilaštva i policije Slovenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar