U trendu

Akcija hapšenja Hrvata i Italijana u Dalmaciji

ZAGREB – Na području tri primorske ÅŸupanije u toku je akcija hapÅ¡enja viÅ¡se hrvatskih i italijanskih drÅŸavljana za koje se osnovano sumnja da su počinili krivična dela zločinačkog udruÅŸivanja protiv ÅŸivotne okoline.

Akcija je sprovedena na osnovu kriminalističkog istraşivanja, a hapšenja se sprovode na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske şupanije.

Iz Uskoka je saopšteno da će o daljim postupanjima u ovom predmetu odlučiti nakon saslušanja osumnjičenih i o tome obavestiti javnost.

Osumnjičeni se, prenosi hrvatski portal Index, terete da su trgovali zaÅ¡tićenim morskim vrstama, a spominje se, kaÅŸu, i krijumčarenje prstaca.

Akciju hapÅ¡enja potvrdio je MUP Hrvatske saopÅ¡tenjem u kojem stoji da policijski sluÅŸbenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – SluÅŸba Split u saradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraÅŸivanje zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela protiv okolne u sistemu zločinačkog udruÅŸenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.