U trendu

Aksjonov: Kijev laže da je pokrenuo ofanzivu ka jugu

SEVASTOPOLJ – Lider Krima Sergej Aksjonov izjavio je danas da izjave koje stižu iz Kijeva o ofanzivi ukrajinske vojske ka jugu nisu tačne i da su deo ukrajinske propagande.

„Još jedna laž ukrajinske propagande, koju dobro znamo sa Zapada: ukrajinski militanti su navodno pokrenuli ofanzivu u južnom pravcu. Ova lažna priča je slična svim prethodnim, kao virtuelni ‘napadi’ na Krimski most, koje su trupe kijevskog režima izvele nekoliko puta“, naveo je Aksjonov na Telegramu, prenosi TAS S.

On je dodao da oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke u svim oblastima.

„U ovim okolnostima Kijev stvara iluzije i lažne priče“, rekao je on.

Prethodno je ukrajinski sajt prm.ua javio da je ukrajinska vojska pokrenula ofanzivna dejstva u mnogim pravcima na jugu zemlje.

Šef zajednickog pres-centra Bezbednosno-odbrambenih snaga Jug Natalija Humenjuk saopštila je ovu vest, rekavši da u regionu Herson „nakon preciznih udara ukrajinske vojske, okupator ne želi da ide u napad“ i da je „stacioniran na ranije utvrđenim pozicijama“.

Sajt prm.ua dodaje da je nešto ranije ukrajinska vojska probila prvu liniju ruske odbrane u Hersonskoj oblasti, kao i da su ruske snage pobegle sa svojih položaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar