U trendu

Alabama: Zatvorenik umro u pritvoru od hladnoće, porodica tužila policiju

MONTGOMERI – Amerikanac Entoni Mičel (33) koji je preminuo u policijskom pritvoru, „najverovatnije je stavljen u zatvorski zamrzivač na nekoliko sati kao vid kazne“, preneo je „Miror“ sumnje porodice preminulog.

Mičel je umro u zatvoru u okrugu Voker u Alabami 26. januara, dve nedelje nakon što je uhapšen zbog pokušaja ubistva i pretnji.

Zatvorenik, koji je bio mentalno bolestan, vidi se na nadzornoj kameri kako ga vuku i stavljaju u policijski automobil.

Entonijeva porodica je pokrenula tužbu protiv policije u, kako su nazvali, „jednom od najužasnijih slučajeva zlostavljanja u zatvoru koji je Amerika videla“.

Unutrašnja policijska kontrola Alabame trenutno istražuje njegovu smrt.

Policija je prvobitno tvrdila da je Entoni bolovao od psihičke bolesti, ali da je bio svestan i komunikativan kada je odveden u bolnicu.

Međutim, njegova porodica se poziva na dokaze sa video snimka i osporava šerifove tvrdnje.

Oni tvrde da je bolničko osoblje u „Voker baptist medikal“ centru provelo tri sata da ga reanimira, pre nego što je proglašen mrtvim.

U lekarskom izveštaju se tvrdi da je uzrok Entonijeve smrti hipotermija.

U tužbi je priložen i lekarski izveštaj:

„Nisam siguran u kojim uslovima je pacijent držan, ali je teško razumeti da mu je rektalna temperatura bila 22 stepena, ako je samo bio zatvoren u ćeliji. Uzrok hipotermije nije jasan. Ne znam da li je bio izložen hladnoći. Verujem da je hipotermija uzrok njegove smrti“, navodi se u izveštaju lekara.

Advokati porodice traže odgovore zbog tvrdnji da se Entoni smrzo u ćeliji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar