U trendu

Ambasador Rodić posetio pravoslavni manastir u Austriji

BEČ – Pred početak velikog gospojinskog posta ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić posetio je jedini hrišćanski pravoslavni manastir, manastir Pokrova svete Bogorodice, koji se nalazi u austrijskoj pokrajini Burgenland (Gradišće) u mestu Sankt Andre am Cikze.

Reč je o pravoslavnom manastiru koji je 2015. počeo bogosluženje, zahvaljujući monasima koji su došli sa Svete gore.

Kamen temeljac za izgradnju manastira koji bi okupio 12 monaha, položen je u septembru 2020. posle šest godina priprema.

No od tada do sada nije urađeno ništa u građevinskom smislu, kako je istakao iguman manastira Pajsije Jung.

On je upoznao ambasadora Rodića da svakodnevno hrišćani dolaze u manastir i da najviše ima onih iz Srbije.

Prema njegovim rečima, ovakav manastir treba da povezuje katoličku crkvu i celo pravoslavlje i to je jako važno imajući na umu da od sredine 17 veka pravoslavni hrišćani žive u Beču.

Ambasador Rodić je pohvalio privrženost monaškom životu i širenju pravoslavlja među svim ljudima koji odvoje svoje vreme da ovaj manastir posete i darivaju.

Inače ambasador Rodić je prvi ambasador koji je psoetio ovaj manastir.

Igumanu Pajsije posebno je ukazao na činjenicu i njegovo lično zadovoljstvo i svih u manastiru što je jedan hrišćanski, pravoslavni ambasador u Austriji bio njihov gost.

Među monasima je i jedan naš monah Nektarije koji je poreklom iz Srbije, a koji je posebno istakao veliko zadovoljstvo što se službe odijaju na jezicima skoro svih pravoslavnih hrišćana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar