U trendu

Ambasadori u UN različito o suspenziji Rusije iz Saveta UN

NJUJORK – Ne podnosite ostavku nakon što ste otpušteni, rekao je novinarima ukrajinski ambasador u UN Sergij Kislica, komenarišući odluku Generalne skupštine UN o suspenziji Rusije iz Saveta za ljudska prava UN, sa sedištem u Ženevi.

Ambasadorka SAD u UN Linda Tomas-Grinfild rekla je da su Ujedinjene nacije poslale jasnu poruku da patnja žrtava i preživelih neće biti ignorisana, preneo je Rojters.

„Obezbedili smo da upornom i grubom kršitelju ljudskih prava neće biti dozvoljeno da zauzme lidersku poziciju u oblasti ljudskih prava u UN“, rekla je ona u saopštenju koje će biti dostavljeno Generalnoj skupštini kasnije danas.

Nakon što je bila uzdržana na prethodna dva glasanja u Generalnoj skupštini, ruski partner Kina usprotivila se danas rezoluciji.

„Takav ishitreni potez na Generalnoj skupštini, koji primorava zemlje da biraju stranu, pogoršaće podele među državama članicama i intenzivirati konfrontaciju između zainteresovanih strana – to je kao dolivanje ulja na vatru“, rekao je kineski ambasador u UN DŽang Đun pre glasanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.