U trendu

Američka Ambasada i Popa osudili napad na Milatovića

PODGORICA – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici osudila je napad na predsedniškog kandidata Jakova Milatovića, sinoć na Cetinju.

“Nasilju nije mesto na demokratskim izborima. Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju sinoćnje nasilje na Cetinju. Crnogorske vlasti moraju da preduzmu hitne mere kako bi napadače pozvale na odgovornost i osigurale bezbedne, slobodne i poštene izbore za sve”, saopštili su iz američke ambasade na Tviteru.

Nasilju nema mesta u demokratskom izbornom procesu, poručila je ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, prenosi RTCG.

Ona je kazala da EU osuđuje sinoćno nasilje protiv predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića na Cetinju.

„Kao i bilo koji vid pretnji ili nasilja, uključujući verbalno, fizičko ili online, protiv bilo kojeg predsedničkog kandidata“, navela je Popa na Tviteru.

Popa je pozvala nadležne organe da pokrenu postupke protiv odgovornih i osiguraju bezbedno i slobodno izborno okruženje.

Većina političkih partija u Crnoj Gori osudila je jučerašnji napad na predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, na Cetinju, prenosi RTCG.

Grupa građana protestovala je sinoć ispred Sportskog centra na Cetinju zbog održavanja konvencije Milatovića, koji je uz pomoć obezbeđenja i policije, uspeo da uđe u zgradu.

Pokret Evropa sad je, povodom napada na njihovog kandidata, saopštio kako osnovano sumnjaju da su provokacije bile naručene od političkih subjekata koji su odgovorni za ekonomsku i privrednu devastaciju Cetinja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar