U trendu

Apsurdne optužbe: Haos u Parizu „zakuvali“ – Rusi, neka se pripreme Belgija, Nemačka…

Ruske specijalne službe bi mogle biti umešane u organizaciju antivladinih protesta u Francuskoj, napisala je Služba bezbednosti Ukrajine.

Radikalni elementi u Francuskoj dejstvuju „pod rukovodstvom“ pripadnika FSB i Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije (GRU), tvrdi SBU.

Kao dokaz ovih optužbi na račun Rusije, ukrajinski resor je objasnio fotografiju iz Pariza na kojoj se vide dva čoveka u žutim prslucima koji drže zastavu samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

„Međunarodne granice nisu prepreka za rusku hibridnu agresiju. Prljave metode Kremlja ruše evropsku stabilnost, pošto u njoj vide pretnju po sebe“, saopštio je predsednik Službe bezbednosti Ukrajine Vasilij Gricak.

Osim toga, u saopštenju se navodi da ruske specijalne službe, koje iza leđa mirnih demonstranata organizuju nemire i nasilje u Francuskoj, navodno spremaju slične provokacije u Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Bugarskoj i drugim državama Evrope.

Centar Pariza je juče bio blokiran zbog novih žestokih antivladinih demonstracija „žutih prsluka“. Posle celodnevnih sukoba demonstranata i snaga reda, francuski ministar policije je rekao da je situacija pod kontrolom. U protestima širom Francuske učestvovalo je 125.000 ljudi, više od stotinu je povređeno, a oko 1.700 uhapšeno.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. Dragan

    Evo u Beču pukla vovodovna cev, da li su ruske specijalne snage umesane?

  2. Briziguzijaeux

    Neviđena paranoja.Još da u ovom ludilu objave kliše sa Balkana, kako su za ovo krivi i NATO,Vatikan i Soroš, šiptari, mađari i svi koji mrze Francusku i francuze.Svoje pismo imaju, ne treba im Vuk Karadžić.

  3. AA ( americki alah)

    hahahahaa, koja paranoja, ali sve i da je istina, zar zapad ima eksluzivno i jedino pravo da pokrece “ obojene revolucije“. “ Ko se maca laca, od maca ce i da strada“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike