U trendu

Asanž će zatražiti da prisustvuje sahrani Vivijen Vestvud

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž (Julian Assange) zatražiće dozvolu za izlazak iz zatvora u Velikoj Britaniji da bi prisustvovao sahrani modne kreatorke i ikone panka Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), saopštila je njegova supruga.

Kako je večeras prenela britanska televizijska mreža Bi Bi Si (BBC), kreatorka je više od deset godina zagovarala oslobadjanje Asanža, protestujući u visećem kavezu za ptice zbog njegovog hapšenja. Kreatorka je napravila i venčanicu za Asanžovu suprugu Stelu.

SAD su zatražile izručenje Asanža koji se suočava sa ukupno 18 tačaka američke optužnice, a ukoliko bude osuđen za špijunažu i izdaju objavljivanjem tajnih državnih dokumenata, preti mu višedecenijska kazna zatvora.

Izvori bliski zatvorskoj službi izjavili su da je malo verovatno da će zahtev biti odobren jer je ta vrsta odsustva iz zatvora namenjena samo za smrtne slučajeve u krugu porodice.

Međutim, na upravnicima zatvora je da odlučuju od slučaja do slučaja.

Slavna kreatorka umrla u četvrtak u svom domu u Londonu u 82. godini.

Za sada se ne zna datum i vreme njene sahrane.

Vivijen Vestvud, poznata po ekstravagantnom stilu, bila je u vezi sa bivšim menadžerom „Seks Pistolsa“ Malkom Maklarenom i zajedno su 1971. godine otvorili prodavnicu odeće u koju su redovno dolazili članovi tog pank benda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.