U trendu

Avganistan: Napad na kuću ministra, poginule četiri osobe

KABUL – Najmanje četiri osobe su poginule, a više od 10 je povređeno nakon bombaškog napada militanata na kuću avganistanskog ministra odbrane Bismilaha Kana Mohamadija.

Avganistanski ministar nije bio kod kuće kada je detonirana automobil -bomba i ispaljeni hici u blizini njegove rezidencije u utvrđenoj Zelenoj zoni Kabula, a njegova porodica je bezbedno evakuisana, dok su četiri napadača ubijena, prenosi BBC.

Bezbednosni zvaničnici potvrdili su da su četiri osobe poginule u napadu, a da je 11 ranjeno i da su prebačeni u bolnice u Kabulu.

“Ne brinite, sve je u redu. Uveravam svoje voljene sunarodnike da takvi napadi ne mogu da utiču na moju spremnost da branim svoj narod i zemlju“, poručio je Mohamadi nakon napada na Tviteru.

Niko nije do sada preuzeo odgovornost za napad, ali on je usledio pošto su talibanski pobunjenici napredovali u ofanzivi na gradove u provincijama na jugu i zapadu zemlje.

Američki Stejt department osudio je napad, a portparol Ned Prajs poručio je da iako još ne može zvanično to da potvrdi, ovaj incident ima sva obeležja akcija koji su izvršili talibani proteklih nedelja.

Napad se dogodio u trenutku kada se vode borbe vladinih snaga i talibana u većini avganistanskih gradova, a Savet bezbednosti UN zahteva hitan prekid nasilja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.