U trendu

Avganistan: Talibani drže u zatvoru trojicu Britanaca

LONDON – Trojica Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Avganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj „opasnog turizma“ Majls Ratlidž.

Kako javlja Skaj Njuz, drugi zatvorenik je Kevin Kornvel, zaposlen u humanitarnj organizaciji, a treći je neidentifikovani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu.

„Ulažemo velike napore da osiguramo konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Avganistanu i pružamo podršku njihovim porodicama“, kazala je osoba zadužena za medije iz britanskog ministarstva spoljnih poslova.

Međutim, Britanska kancelarija za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj, nije potvrdila agenciji Rojters pojedinosti o britanskim državljanima.

Ratlidž je postao poznat, ali i osporavan, jer je njegov izazov da putuje u države ocenjene kao opasne, odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama.

Na Tviteru on je naveo da odlazi „na najopasnija mesta na Zemlji iz zabave“, a na spisku su Avganistan, Južni Sudan i Ukrajina, prenosi Independent online.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.