U trendu

Avganistan: Ubijena policajka 3 dana nakon ubistva još 3 žene

KABUL – Avganistanski lokalni zvaničnici potvrdili su da su napadači danas u pokrajini Nangarhar ubili jednu policajku dok je išla na posao.

AP prenosi da je portparol lokalne policije Farid Han potvrdio da je policajaka u gradu Džalalabad ranjena u napadu vatrenim oružjem i da je kasnije umrla u bolnici, dok su dvojica osumnjičenih za napad uhapšena.

Napad se desio samo tri dana nakon još jednog incidenta u Džalalabadu, u kojem su ubijene tri žene koje rade na davanju vakcina u gradu.

AP prenosi da niko još nije preuzeo odgovornost za napade u Džalalabadu, ali da je u ovom delu Avganistana zabeležen porast napada koje izvodi teroristička grupa „Islamska država“.

Početkom marta ID je preuzela odgovornost za ubistvo još tri žene koje su radile za lokalnu radio i TV stanicu, takođe u Džalalabadu.

U Avganistanu je zabeležen rast broja bombaških napada, atentata i otvorenih oružanih sukoba širom zemlje, dok su mirovni pregovori u Kataru između talibana i avganistanske vlade trenutno zaustavljeni, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.