U trendu

Avio-kompanije nastavljaju da otkazuju letove za Izrael

LONDON – Britanske avio-kompanije „Britiš ervejz“ i „Virdžin atlantik“, i španska „Iberija“, otkazale su danas letove za Tel Aviv, čime su se evropske avio-kompanije pridružile američkim u zaobilaženju vazdušnog prostora Izraela usled tamošnje eskalacije sukoba.

„Bezbednost i sigurnost naših kolega i klijenata su uvek naš glavni prioritet i nastavljamo da pažljivo nadziremo situaciju“, saopšteno je iz „Britiš ervejza“, a prenosi agencija Rojters.

Avio-prevoznik „Virdžin atlantik“ otkazao je letove kasno sinoć.

Španska „Iberija“ je, takođe, otkazala današnje i sutrašnje letove za Tel Aviv, izjavila je portparolka te avio-kompanije, dodajući da će odluka o budućim letovima biti doneta na osnovu razvoja situacije.

Američke avio-kompanije „Junajted erlajns“, „Delta erlajns“ i „Amerikan erlajns“ u sredu su otkazale sve letove između SAD i Tel Aviva.

U Izraelu su danas nastavljena najžešća neprijateljstva viđena u poslednjim godinama, navodi Rojters, i dodaje da Izrael priprema kopnene trupe duž granice sa Gazom, dok Hamas ispaljuje rakete na jug Izraela.

Nemačka avio-kompanija „Lufthanza“ i austrijska „Austrijan erlajns“ obustavile su svoje današnje i sutrašnje letove iz Frankfurta, Beča i Minhena za Izrael, dok su američke avio-kompanije „Junajted erlajns“ i „Delta“ objavile da će njihovi letovi biti nastavljeni u subotu, prenosi izraelski portal „Haaretz“.

Britanska avio-kompanija „Izidžet“ je, međutim, saopštila da još uvek nije otkazala letove za Tel Aviv.

„Naravno da ćemo nastaviti da motrimo situaciju“, izjavila je portparolka „Izidžeta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.