U trendu

Baba Vanga: Rus Vladimir će vladati svetom i biće mir

Sve se topi, kao led, ali samo jedno ostaje netaknuto – slava Vladimira, slava Rusije. On sve sklanja s puta i biće gospodar sveta…

Baba Vanga ovo je prorekla 1979. godine, u vreme SSSR-a, ali inspirirani likom Vladimira Putina i njegovim, prema zapadnim merilima, despotskim načinom vladanja, mnogima je bilo prikladno da ponovo aktuelizuju to proročanstvo. Nešto kasnije, ‘80-ih godina, Baba Vanga je rekla da svet svedoči sudbonosnim događajima.

Mira neće biti dok ne dođe „osmi“

– Dva najveća vladara sveta pružiće jedan drugom ruku – rekla je tada, a oni koji tumače njena predviđanja, ispunjenje proročanstva vide u kraju Hladnog rata posredstvom Mihaela Gorbačova i Ronalda Regana. Ali bugarska proročica tada je rekla da mir u svetu neće biti postignut dok ne dođe “osmi”. Mnogi smatraju da se “osmi” odnosi na osmog velikog Vladimira.

A osmi ruski Vladimir je upravo Putin. Sovjetski Savez će se, neki dalje tumače proročanstvo, obnoviti već u prvoj četvrtini 21. veka. Nevezano uz Babu Vangu, ruskog predsednika na Zapadu pogrdno zovu njegovim veličanstvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (15)