U trendu

Bajden i Trudo na samitu severnoameričkih lidera u Meksiku

MEKSIKO SITI – Amerčki predsednik Džozef Bajden i njegov kanadski kolega Džastin Trudo, kao i drugi visoki zvaničnici SAD i Kanade učestvovaće na samitu severnoameričkih lidera u Meksiko Sitiju sledeće nedelje, izjavio je danas meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard.

Kako prenosi Rojters, oni će učestvovati na nizu sastanaka na kojima će se razgovarati o klimatskim promenama, migracijama, kao i bezbednosti i jednakosti.

Na samitu će se Bajden i Trudo po prvi put od 2021. naći na zajedničkom sastanku sa meksičkim predsednikom Andresom Lopez-Obradorom, navodi agencija.

Kao učesnici američke delegacije na samitu će učestvovati državni sekretar Entoni Blinken, šef unutrašnje bezbednosti Alehandro Majorkas, savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, i drugi.

Rojters prenosi da će se u utorak održati trilateralni sastanak Bajdena, Trudoa i Lopeza Obradora, kao i radni ručak za vladine delegacijem, a Lopez Obrador će u sredu održati bilateralne razgovore sa Trudoom, kojims će se pridružiti zamenica premijera Kanade i ministarka finansija Kristija Frilend, ministarka spoljnih poslova Melani Džoli i ministarka međunarodne trgovine Meri Ng.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.