U trendu

Bajden informisan o raketnomn napadu na aerodrom u Kabulu

VAŠINGTON – Američki predsednik Džo Bajden informisan je o raketnom napadu rano jutros na Međunarodni aerodrom Hamid Karzai u Kabulu, saopštila je Bela kuća.

U saopštenju se navodi da je savetnik za nacionalnu bezbednost Bajdena obavestio o napadu, kao i o tome da operacije na aerodromu nisu prekinute, prenosi Rojters.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je prethodno da je na aerodrom u Kabulu rano jutros ispaljeno pet raketa i da ih je presreo američki antiraketni sistem.

Zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, naveo je da prema preliminarnim izveštajima među američkim državljanima nema žrtava, ali je naveo da situacija može da se promeni.

SAD su u završnoj fazi evakuacije, jer sutra ističe krajnji rok za odlazak američkih snaga iz Avganistana.

Američka ambasada u Kabulu je juče, nakon što je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden rekao da će u narednih 24 do 36 sati verovatno biti novih napada na aerodrom u Kabulu, pozivajući se na specifičnu i verodostojnu pretnju, pozvala je građane SAD da napuste okolinu aerodroma.

Amerikanci su pozvani da izbegavaju aerodrom, a saopšteno je i da oni, koji se nalaze u blizini aerodroma, treba odmah da napuste te lokacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.