U trendu

Bajden: Neverovatno da SAD toliko zaostaju u infrastrukturi

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden obišao je most u Pitsburgu, koji se srušio samo nekoliko sati pre nego što je on stigao u zakazanu posetu tom gradu, i naglasio hitnu potrebu za obnavljanjem infrastructure u SAD.

„Ideja da toliko godina zaostajemo kada je reč o infrastrukturi je neverovatna“, poručio je Bajden koji je sa državnim i lokalnim zvaničnicima i pripadnicima hitnih službi obišao mesto nesreće u Pitsburgu, u saveznoj državi Pensilvaniji, prenosi Rojters.

Američki predsednik je pohvalio rad spasilaca, ističući da je incident doveo do curenja gasa čiji je dotok u međuvremenu prekinut.

Most sa dve saobraćajne trake srušio se u petak ranu ujutro po lokalnom vremenu, nakon čega su spasioci morali da se penju na visinu od gotovo 46 metara, dok su drugi formirali ljudski lanac da bi pomogli u spasavanju ljudi iz autobusa zaglavljenog na obrušenom mostu, rekao je šef vatrogasne službe Pitsburga Deril Džons.

Nesreća se dogodila uoči dolaska predsednika SAD, koji je planirao da predstavi zakon o infrastrukturi vredan milijardu dolara, a deo sredstava bio je namenjen i za ovaj most.

Deset osoba je zadobilo lakše povrede u ovoj nesreći, uključujući četiri koje su prebačene u bolnicu, ali nisu životno ugrožene saopštili su gradski zvaničnici, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar