U trendu

Bajden obišao grad Misisipi pogođen tornadom i najavio pomoć

ROLING FORK – Predsednik SAD Džozef Bajden danas je da suprugom Džil obišao razorene delove grada Roling Fork u Misisipiju nakon što je prošle nedelje od posledica oluja stradalo 26 ljudi i napravljena velika materijalna šteta.

Bela kuća je saopštila da su Bajdenovi planirali da ispitaju mogućnosti za pomoć pri obnovi pomenutog grada i sastanu se sa državnim i lokalnim zvaničnicima, kao i s ljudima pogođenim nedavnim olujama,

Dok su se Bajden i prva dama Džil vozili kroz Roling Fork, videli su štetu koju je ostavio snažan tornado i mnoge od 400 kuća tamošnje zajednice pretvorio u neprepoznatljive ruševine.

Rolling Fork, grad sa oko 1.900 stanovnika u zapadnom Misisipiju, najteže je pogođen, nakon čega su debla drveća polomljena kao grančice i automobili razbacani na sve strane kao igračke, a gradski vodotoranj ležao je iskrivljen na zemlji.

„Očekivali smo loše vreme, ali sve se ođednom pretvorilo u nešto haotično“, rekao je Bajdenovima zvaničnik za hitne slučajeve Misisipija Klejton Frenč.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar