U trendu

Bajden: Putin nema nameru da okonča okrutni rat protiv Ukrajine

VAŠINGTON – Predsednik Džozef Bajden rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin nema nameru da zaustavi „okrutni rat koji vodi protiv Ukrajine“ i dodao da je nečuveno što Rusija gađa sirotišta i škole u ​​Ukrajini.

“Izuzetno je važno da vas američki građani i svet čuju jer rat traje tri stotine dana. Narod Ukrajine i vaše liderstvo su inspiracija”, rekao je američki predsednik na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim organizovanoj nakon njihovog sastanka u Beloj kući, prenosi Rojters.

Bajden je dodao da smatra da Zelenski otvoreno teži pravednom miru kako bi se okončao rat u Ukrajini, ali da Putin nije pokazao nikakve znake da želi da okonča sukob.

“Uoči Nove godine potrebno je da se čuje glas o vašoj nesalomivoj odlučnosti i odgovoru protiv agresije. Smisleno je razgovarati oči u oči, jer je liderstvo kroz strašnu krizu inspirisalo ukrajinski narod kao što ste i vi učinili”, rekao je Bajden .

Bajden je prethodno tokom razgovora sa Zelenskim u Beloj kući optužio predsednika Rusije Vladimira Putina da pojačava napade na civile i koristi zimu kao oružje i poručio da će SAD podržati Ukrajinu u borbi za pravedan mir.

Zelenski je danas rekao da je doputovao u Vašington kako bi zahvalio SAD na pomoći u ratu protiv Rusije

„Danas sam u Vašingtonu da bih zahvalio američkom narodu, predsedniku i Kongresu na pomoći koja je Ukrajini preko potrebna. I takođe da nastavimo saradnju kako bismo se približili našoj pobedi“, napisao je Zelenski u objavi na društvenoj mreži Telegram.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar