U trendu

Bajden: „Putujem da bih dobio podrsku za usvajanje zakona o socijalnim davanjima“

VAŠINGTON – Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je danas da će „pakleno“ raditi kako bi Kongres izglasao zakon o infrastrukturi, kao i više biliona dolara vredan zakon o socijalnim davanjima.

On je dodao da planira da putuje više kako bi kod Amerikanaca dobio podršku za te zakone.

Bajden je u petak posetio Kapitol u nastojanju da okonča sukob između umerenih i takozvanih progresivnih demokrata, koji predstavlja pretnju za ta dva zakona koji čine srž njegove domaće agende, preneo je Rojters.

Predsednik SAD je danas prihvatio kritike da nije učinio više na prikupljanju podrške za te zakone, putujući po zemlji.

Napomenuo je da za to postoji mnogo razloga, između ostalog i njegova usmerenost na otklanjanje štete od uragana i oluje tokom nedavnih putovanja.

Bajden je rekao da će putovati po zemlji i iznositi razloge zašto je to toliko važno i ljudima objasniti šta se nalazi u ta dva zakona.

On je rekao da želi da tim zakonima učini život običnim Amerikancima boljim, na primer, čineći brigu o deci pristupačnom.

Umereni demokratski poslanici želeli su hitno glasanje o zakonu o infrastrukturi vrednog bilion dolara u Predstavničkom domu koji je već usvojen u Senatu, dok progresivni demokrati žele da sačekaju dok se ne postigne dogovor o zakonu za jačanje socijalnog davanja i borbi protiv klimatskih promena vrednog 3,5 biliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.