U trendu

Bajden sutra sa Zelenskim o krizi u Ukrajini

VAŠINGTON – Američki predsednik DŽozef Bajden razgovaraće sutra sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Bajden je juče rekao da je stavio do znanja ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom telefonskog razgovora da „ne može da krene na Ukrajinu“.

On je naveo da, ukoliko Putin krene na Ukrajinu biće žestokih sankcija i Amerika će povećati prisustvo u Evropi sa NATO saveznicima, preneo je Rojters.

Njih dvojica su razgovarali u četvrtak uveče 50 minuta telefonom.

„Stavio sam do znanja predsedniku Putinu da ako napravi bilo kakav potez, ako krene na Ukrajinu, suočiće se sa žestokim sankcijama. Povećaćemo prisustvo u Evropi, zajedno sa NATO saveznicima, i platiće veliku cenu za takav potez“, kazao je Bajden novinarima dok je napuštao restoran u Vilmingtonu, u američkoj državi Delaver.

Bajden je rekao da se Putin složio oko „tri velike konferencije“ sledećeg meseca, u kojima će učestvovati visoki zvaničnici obe strane, koji će pokušati da nađu rešenje, dodavši da očekuje napredak iz tih razgovora.

Upitan da kaže da li se Moskva suočava sa mogućim sankcijama ukoliko zadrži vojsku na granici, Bajden je odgovorio da „ne želi u javnosti o tome“, još jednom naglasivši da Putin „ne sme nikako da krene na Ukrajinu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar