U trendu

Bajden vratio pse u privatnu rezidenciju jer su kidisali na agente

Predsednik SAD Džozef Bajden vratio je svoja dva psa u privatnu rezidenciju u Vilmingtonu u američkoj državi Delaver posle incidenta u kome jedan od pasa ujeo pripadnika obezbedjenja Bele kuće, javljaju američki mediji.

Trogodišnji pas Mejdžor, mladji od dva predsednikova nemačka ovčara, ponašao se agresivno, skakao, lajao i kidisao na osoblje i agente obezbedjenja Bele kuće, javio je Si-En-En (CNN) pozivajući se na anonimne izvore.

Izvori su pominjali incident sa ujedom ne navodeći da li je neko povredjen. Incident je ipak smatran dovoljno ozbiljnim da dva psa, Mejdžor i 13-ogodišnji Čemp, budu vraćena u Bajdenovu kuću u Vilmingtonu prošle nedelje.

Mejdžor koga su Bajden i njegova supruga Džil usvojili iz utočišta za životinje u novembru 2018. bio je prvi udomljen pas u Beloj kući gde se preselio sa Bajdenovima posle inauguracije u januaru.

Bajdenov prethodnik Donald Tramp nije imao ljubimca u Beloj kući.

Za sada se ne zna kada i da li će Bajdenovim psima biti dozvoljeno da se vrate u Belu kuću.

U intrervjuu prošlog meseca prva dama Džil Bajden izrazila je zabrinutost oko smeštaja pasa u njihovu novu rezidenciju u Vašingtonu.

„Treba da idu liftom na šta nisu navikli i da izadju u dvorište gde ima puno ljudi koji ih gledaju“, rekla je ona za televiziju EN-Bi-Si (NBC).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.