U trendu

Balaban: Ispravljena greška u listu nepokretnosti

PODGORICA – Član Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske Igor Balaban potvrdio je za TV Crne Gore da je Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije.

Balaban je rekao da su pre nekoliko dana uputili zahtev kako bi bila ispravljena greška u listu nepokretnosti koja je napravljena 1996. godine.

On je naveo da je tada, umesto prava svojine, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj dato samo pravo korišćenja Manastira Svetog Petra.

Balaban smatra da je takva odluka Uprave za katastar i državnu imovinu rezultat poštovanja Ustava i zakona i da je odluka i u interesu građana koji će na isti način moći da ostvare svoja prava pred nadležnim organima.

Prethodno je v.d. direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Koča Đurišić izjavio da je Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko-primorske.

Cetinjski manastir se do sada u evidencijama Uprave vodio kao vlasništvo Prestonice Cetinje.

U septembru je cetinjska područna jedinica Uprave za katastar i državnu imovinu odbila zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske za brisanje Prestonice iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine nad Cetinjskim manastirom.

Vlada Crne Gore je u septembru donela zaključke u kojima nalaže Upravi za katastar i državnu imovinu da Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umesto Prestonice Cetinje kao nosioca prava svojine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar