U trendu

Banjaluka: Na donatorskoj večeri prikupljeno 700.000 evra

BANJALUKA – Na donatorskoj večeri u Banjaluci „S ljubavlju hrabrim srcima“ za nabavku robotike za oporavak dece s poremećajima kretanja prikupljeno je 1,4 miliona konvertibilnih maraka, što je oko 700.000 evra, javlja RTRS.

Akciju, koja je održana pod pokroviteljstvom predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, podržale su brojne javne ličnosti iz RS i regiona, ali i veliki broj građana pozivom na broj 1411, prenela je RTRS.

Kako navodi ta televizija, građani su više od 72.000 puta pozvali broj 1411, koji će biti aktivan do 7. januara.

Cvijanovićeva je zahvalila svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, posebno predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je i pokrenuo ovu akciju, i premijerki Srbije Ani Brnabić.

Ona je naglasila da je u pitanju oprema koja predstavlja poslednju generaciju o ovoj oblasti.

Milorad Dodik rekao je da je ponosan što mnoge institucije Republike Srpske učestvuju u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“.

„Mi pokušavamo da im pomognemo. Ponosan sam na to što iza ovog stoje razne institucije, posebno Fond solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu koji je ostvario značajne rezultate. Izgradili smo Roditeljsku kuću i vreme je da to nastavimo“, rekao je Dodik u Kulturnom centru Banski dvor, gde je održano donatorsko veče u okviru humanitarne akcije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo što, kao izraz posebnih veza između Republike Srbije i Republike Srpske, prisustvuje tradicionalnoj humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, u Banjaluci.

Ta akcija se organizuje po deveti put, a ove godine prikupljena sredstva namenjena su za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju dece sa poremećajima kretanja. Vlada Srbije je za tu namenu donirala 250.000 evra, za nabavku tog uređaja.

Humanitarnoj večeri prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije Zoran Đorđević i Vanja Udovičić i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.