U trendu

Banjaluka: Uhapšena osoba iz Cetinja, privedena 3 policajca

BANJALUKA – U Banjaluci je po međunaronoj poternici uhapšena osoba iz Cetinja čiji su inicijali M.B, osumnjičena za teško ubistvo, kao i tri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopštila je danas policija.

Hapšenje su juče izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a Srpske, prenosi RTRS.

Policijski službenik čiji su inicijali M.M. uhapšen je zbog sumnje da je pomogao počiniocu posle izvršenog krivičnog đela.

Izvršen je pretres lokacija koje koriste uhapšena lica i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj „glok“ sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koji koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela, navedeno je u saopštenju.

O hapšenju M.B. obavešten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje lica M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka.

Na području Banjaluke uhapšeni su i policijski službenici P.V. i G.R.

Svi će biti saslušani u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv njih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

Uhapšeni policijski službenici biće suspendovani, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.