U trendu

Bela kuća predstavila plan pripravnosti za kovid tokom zime

VAŠINGTON – Bela kuća danas je objavila Plan pripravnosti za kovid tokom zime kojim su širom SAD omogućeni besplatni kućni testovi i vakcinacija.

U tom saopštenju navedeno je da, „iako kovid nije remetilačka sila kakva je nekada bio, virus nastavlja da evoluira“, a najnoviji podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da su novi slučajevi hospitalizacije i broj preminulih u porastu proteklih dana, preneo je Glas Amerike.

Navodi se da će od danas, uz već postojeće lokacije za besplatno testiranje, sva američka domaćinstva ponovo moći da poruče četiri kućna testa na kovid koje će moći besplatno da dobiju putem pošte.

Dodaje se da je na sva postojeća testiranja i lokacije za distribuciju testova Bela kuća dodala nove programe uključujući slanje besplatnih kućnih testova u više od 6.500 stambenih objekata za starije osobe kojima upravlja Ministarstvo stanovanja i urbanog razvoja.

U saopštenju se navodi i to da administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena takođe proširuje program za distribuciju besplatnih testova na čak 500 velikih banaka hrane, kako bi ih one podelile ljudima u svojim zajednicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.