U trendu

Berluskoni preuzeo kontrolu nad nemačkim medijskim gigantom

BERLIN – Medijski holding porodice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija „MFE“ preuzeo je kontrolu nad nemačkom televizijskom grupom „ProSiebenSat1“.

„MFE“ je prijavila nemačkoj agenciji za borbu protiv monopola preuzimanje kontrole, ali ta ustanova to još nije objavila, dok je austrijska agencija potvrdila dobijanje odgovarajuće prijave, tvrdi sajt „DE24live“.

Prema austrijskoj agenciji kompanija „MFE – Media For Europe NV“, sa sedištem u Holandiji, gde je evropsko sedište Berluskonijevog holdinga, prijavila je da je faktički stekla kontrolu nad „ProSiebenSat1 Media DE Deutsćland“.

Još pre nekoliko nedelja premijer Bavarske Markus Zeder rekao je da bi preuzimanje kontrole Berluskonijeve firme nad nemačkom grupacijom, koja je najveća privatna televizijska grupacija u zemlji, bila katastrofalna po Nemačku i da mora biti sprečena svim pravnim sredstvima.

„MFE“, na drugoj strani, do pre par dana je tvrdila da trenutno ne planira preuzimanje „ProSiebenSat 1“.

Do sada je Berluskoni držao oko 30 odsto u nemačkoj grupaciji, koja okuplja desetine televizija kao što su Pro7, Sat1, Kabel1, i ogroman broj striming operatera.

Bilo je glasina da je „MFE“ nezadovoljna rukovodstvom nemačke grupacije i da kupuje deonice, te je verovatno otkupila potrebnih 50 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar