U trendu

Besplatno parkiranje vozila iz Ukrajine smeta Beclijama

BEČ – Vlasti u Beču donele su odluku da, zbog izbegličkog talasa iz Ukraine, omoguće vlasnicima vozila ukrajinskih tablica da besplatno parkirati u celom gradu.

Međutim, skupa vozila iz Ukrajine, koja su parkirana na ulicama Beča, sve više smetaju Bečlijama.

Sve više Bečlija se žali da im Ukrajinci zauzimaju parking, kojeg je malo u gradu, a uz to i ne plaćaju za to, dok su oni pod teretom visokih cena goriva i naplate parkiranja.

Još više ih nervira činjenica da je mnogo luksuznih automobila, za koje se mora platiti šestocifrena cifra, sa ukrajinskim registracijama parkirano u Beču.

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u bečkoj skupštini Toni Mahdalik zatražio je od bečkih vlasti da povuku odluku o besplatnom parkiranju za ukrajinske automobile.

„Kada šetate gradom možete videti govoto samo luksuzna vozila sa ukrajinskim tablicama, koja stoje nedeljama. Ne može biti da oligarsi ne plaćaju parking“, naglasio je on.

Mahdalik je istakao da izbeglice koje beže od rata, a potrebna im je pomoć, ne beže automobilima, već vozom ili autobusom.

Predložio je da Ukrajinci, koji ne mogu sebi priuštiti parking, dobiju od grada besplatnu mogućnost parkiranja na parkiralištu u Simeringu, gde se inače odvoze nepropisno parkirana vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar