U trendu

BiH: Više desetina oštećenih objekata u zemljotresu

SARAJEVO – Više desetina objekata je oštećeno u snažnom zemljotresu na području Hercegovine, gde se i dalje sabira materijalna šteta nastala nakon potresa, u kojem je jedna devojka poginula.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite sačinio je danas prvi izveštaj o šteti posle zemljotresa.

Najveća tragedija se dogodila u Stocu gde je poginula 27-godišnjakinja nakon što je na kuću pao komad stene, preneo je portal Klix.ba.

Tokom dana nije bilo prijava povređenih osoba u Domovima zdravlja Stolac.

U Stocu je tokom jutra primljeno 20 prijava oštećenja stambenih objekata, odnosno porodičnih kuća. Radi se o napuknuću zidova i probijanju kamenih gromada na zidovima kuća.

Službenici Dobrovoljačkog vatrogasnog društva Stolac i Komunalno Stolac su na terenu, raščišćavaju šut i kamenje sa stambenih zgrada, takođe i dimnjake.

Usled potresa na teritoriji Čapljine nastupila je velika materijalna šteta na zgradama i porodičnim objektima.

Trenutno se rade sanacije krova na osnovnoj školi, tri stambene zgrade i završeno je rušenje dimnjaka i popravka crepova na otprilike 30 kuća.

Do sada je prijavljeno 50 objekata za nužnu sanaciju krova. Prijavljene su štete u stanovima i nosivim zidovima pojedinih zgrada.

U Mostaru, prema informacijama nadležnih, nije bilo prijava građana ili pravnih lica o nastalim štetama ili posledicama sinoćnjeg zemljotresa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar